Fibromyalgie

Zo veel klachten, zo veel pijn...maar geen verklaring.

 

Bij sommige mensen is het net begonnen, anderen lopen er al jaren mee:

Klachten in de gewrichten (daarom ook vaak de verwijzing naar een reumatoloog), stijve spieren, problemen met lopen, onregelmatige pijnscheuten, slaapgebrek, tintelingen in de huid enz...enz...de lijst is eindeloos.

 

Al deze fysieke problemen zorgen op hun beurt weer voor problemen in de persoonlijke omgeving:

Minder (of niet meer kunnen) helpen in het huishouden of de met de kinderen, absentie (of ontslag) van het werk en het eventueel wegvallen van het (voormalig) sociaal leven omdat men niet meer mee kan door de pijn (of zichzelf als last ziet voor de rest).

 

De emotionele uitwerkingen zijn groot zoals bijvoorbeeld angst, verdriet, schuldgevoelens, paniek, eenzaamheid en vormen samen een enorme belasting op de kwaliteit van uw leven. De energie is op, het geluk is verdwenen en de hoop op een vorm van herstel is vaak vervlogen >  U bent uitbehandeld.

 

Is er nog hulp mogelijk?

 

Vanuit het perspectief van de behandelaar die de "uitbehandeld" uitspraak gedaan heeft uiteraard niet. Die heeft u immers te kennen gegeven dat hij/zij niks meer voor u kan betekenen. Hier zit vaak de eerste verwarring: u niet verder kunnen behandelen omdat men niet weet waar de klachten vandaan komen en alle bekende behandelingen geen (gewenst) effect hebben...is niet hetzelfde als niet meer geholpen kunnen worden.

 

De tweede verwarring zit vaak tussen hulp (of beter worden) en genezen. Iedereen met Fibromyalgie kan geholpen worden, maar niet iedereen kan genezen. Dit hangt af van uw mindset, het soort klacht, hoe lang het al aanwezig is, aangetast weefsel en levensstijl (gezond vs ongezond: denk aan roken, alcohol, drugs etc) en aanhoudende blootstelling aan stressvolle situaties. 

 

Wij zitten op 100%

Bij al onze clienten met Fibromyalgie is er een verbetering opgetreden! Wij zijn trots op deze score van 100% en hopen dat wij ook u in de toekomst mogen ondersteunen bij uw hulpvraag.

 

Afspraak maken?

Via onze contactpagina kunt u snel een afspraak maken of om meer informatie vragen.

 

Kent u iemand met Fibromyalgie en wilt u hem of haar doorverwijzen naar onze pagina:

www.nietuitbehandeld.nl