Energetische Natuurgeneeskunde

Er worden tegenwoordig ontzettend veel verschillende vormen van alternatieve geneeskunde (CAM) aangeboden waaruit men kan kiezen zoals: Acupunctuur, Ayurveda, Bio-resonantie, Bowen therapie, EMDR, EFT, Homeopathie, Iriscopie, Kinesiologie, Reflexologie, Regressietherapie, Yoga etc. Het is hierdoor soms moeilijk om het verschil te begrijpen en/of hieruit een keuze te maken.

 

En hoewel deze verschillen er zeker zijn, is het goed om te weten dat er ook een belangrijke overeenkomst is : Energie

 

Energie

 

Zoals de bovenstaande afbeelding op eenvoudige wijze illustreert, zijn we op het diepste niveau van ons bestaan niets meer en niets minder dan energie.

 

Dit geldt tevens voor dieren, planten en ja, zelfs objecten! 

 

Alles = Energie (of andersom E=MC2!)

 

Wat deze levensenergie (ook wel Prana of Chi genoemd) exact is, of waar het vandaan komt, daar zijn de meningen (vooral binnen de reguliere zorg) nogal over verdeeld. 

 

Wat wel zeker is, is dat de juiste werking (balans door een juiste frequentie en trilling) van deze energie en zijn opname- (energie centra's) en transportsysteem (meridianen) een wezenlijke rol spelen in de realisatie (en instandhouding) van onze lichamelijke, geestelijke en spirituele gezondheid. 

Disbalans

 

Als ons lichaam (of gematerialiseerd bewustzijn) ziek is, is dit vaak een teken dat wij energetisch uit balans zijn.

 

De oorzaak van een verstoring kan zowel fysiek- als energetisch van aard zijn. En net zoals Newton's Cradle, hebben ze een oorzaak en gevolg effect: fysieke klachten hebben een uitwerking op de energetische laag en vice versa.


Clinique Indigo werkt vanuit de Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde (E.E.N.). De betekenis van het woord eclectisch is “uit alle systemen het beste halen en er tevens de Eenheid in zien”. 

 

In onze behandelingen zijn (delen van) de Traditionele Chinese, Oosterse en Westerse geneeskundige systemen verwerkt.